Leids Dialogenfestival 2019

  • 14 september 2019

“Er zijn twee soorten mensen op de wereld… ik en de ander”

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zaterdag 14 september 2019

AANMELDEN VOOR 1 JULI 2019 In september opent het Imperiumtheater in Leiden voor de negende keer zijn deuren voor het spannendste en meest uitdagende toneelfeest van het jaar: het Leids Dialogenfestival. Amateurspelers en regisseurs dagen elkaar uit om in een korte voorstelling te laten zien wat zij in huis hebben. Dus: zoek je toneelmaatje, zoek (eventueel) je regisseur, en blaas met z’n tweeën Leiden weg!

Voorrondes Het is vanaf nu mogelijk om je op te geven voor de voorrondes. Deze zullen op vrijdag 6 en zaterdag 7 september worden gehouden. Deelnemers mogen zelf bepalen welke dialoog zij ten tonele brengen. De enige eisen waaraan de dialoog moet voldoen zijn:

  • 2 spelers;
  • Maximale speelduur 20 minuten;
  • Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor eventuele opvoeringsrechten;
  • Deelnemers geven hun wensen t.a.v. lichte, geluid en decor uiterlijk 2 weken voor de halve finales door.

Na iedere voorronde zal het publiek de beste dialoog kiezen voor de finale. Aan het eind van de tweede voorronde zal een vakjury daar nog 2 finalisten aan toevoegen. Dit kan van iedere avond één duo zijn of twee duo’s die toevallig in dezelfde voorrondes speelden. De vakjury zal op beide avonden alle dialogen voorzien van feedback en tips voor verbetering.

De Grote Finale De finale van het Dialogenfestival vindt dit jaar plaats op 14 september. Op deze avond worden er 4 dialogen opgevoerd, van waaruit de winnaar zal worden gekozen. Er zijn 3 prijzen te winnen: de juryprijs, de publieksprijs en de prijs voor beste acteur/actrice.

Aanmelden Wil je meedoen, meld je dan aan via dialogenfestival@gmail.com

Er kunnen slechts tien duo’s deelnemen, dus wees er snel bij!

Op donderdag 29 augustus wordt er in het Imperiumtheater een intro-avond georganiseerd waarop je kunt kennismaken met het theater, zijn technici en de organisatie.

DATA: 6, 7 en 14 september 2019 TIJD: 20:00u LOCATIE: Het Imperiumtheater, Oude Vest 33E te Leiden

Heb je ook een agenda item dat je wilt plaatsen?

De link hieronder opent een formulier waarmee je je gegevens op kunt sturen. Hiervoor is een Google-account nodig. Als je dit niet hebt, neem dan contact met ons op via info@theaternetwerkrotterdam.nl.

Open agenda-formulier