Hogeschool Rotterdam zoekt trainingsacteurs!

Geplaatst door: Mathijs van den Eijnden
Datum: 10 december 2019

De Hogeschool is op zoek naar acteurs die tegen de reguliere IvG-vergoeding bereid zijn om voor het nieuwe vak Bewegen naar Gezondheid (jaar 3) de rol van client te spelen tijdens de toets.

Het vak gaat over complexe gezondheidsproblemen, voortkomend uit multimorbiditeit (een combinatie van ziekten en aandoeningen, bijvoorbeeld Diabetes en artrose) en de relatie met leefstijl. Dit gekoppeld aan gedrag en gedragsverandering, motivatie en de context van Rotterdam (diversiteit, lage sociaal-economische status, multiproblematiek). Kort door de bocht; mensen mankeren van alles en kunnen/willen/durven/…. niet te veranderen om hier wat aan te doen.

De toets duurt dertig minuten per student, waarvan 20 minuten een rollenspel gekoppeld aan het therapeutisch proces. De acteur krijgt van te voren ongeveer 6 casussen, met daarbij een aantal scenario’s (afwijkende situaties waar de student op moet anticiperen tijdens de toets). Een deel van de toets kan bestaan uit ‘inspanning’ (meten en/of trainen); het is dus van belang dat de acteur in sportkleding wil komen en zich wil inspannen. Uiteraard gebeurd dit binnen de grenzen van wat de acteur aankan (sterker nog; als hier grenzen aan zitten levert dat uitstekende scenario’s voor de student op).

In totaal verwachten we per toetsperiode 2 dagen te toetsen (met 2 docenten tegelijk dus ook 2 acteurs per dag); in de week van 13 april 2020 en in de week van 29 juni 2020. In de week van 13 juli 2020 zijn de herkansingen, we hopen daar met 2 acteurs in 1 dag het aantal herkansers te dekken.

Wil je ook een oproep plaatsen?

deel mijn oproep!

Bovenstaande button opent het formulier in je mailprogramma.
Als dit niet werkt, neem dan contact met ons op.